fbpx
/* */

Simpanan perniagaan anda untuk bekerja dengan deposit terma tertinggi.
Sekiranya perniagaan anda mempunyai sekumpulan wang tunai yang anda ingin letakkan dalam pilihan pelaburan jangka pendek, deposit jangka perniagaan (atau deposit tetap) boleh didapati dari pelbagai bank di Malaysia. Ini membolehkan syarikat anda meningkatkan pulangan dengan kadar faedah yang kompetitif yang lebih tinggi daripada akaun perniagaan biasa dan meningkatkan kecairan anda.

Apabila anda mempertimbangkan pilihan pelaburan anda, anda perlu membandingkan perkara berikut untuk mencari deposit terma terbaik untuk keperluan anda:

Kadar faedah: Semakin tinggi kadar, semakin banyak minat yang akan anda terima. Kadar faedah biasanya dikaitkan dengan jangka masa pelaburan, jadi ide yang baik untuk membandingkan antara terma pelaburan kerana anda mungkin mendapati kadar deposit 6 bulan akan melebihi 12 bulan.
Jumlah pelaburan minimum: Dengan beberapa deposit jangka perniagaan anda perlu mempunyai jumlah pelaburan yang lebih tinggi daripada deposit jangka panjang. Sesetengah bank mempunyai deposit minimum RM50,000 manakala yang lain hanya perlu minimum RM10,000.

Categories: Blog